Сутрешна рутина||Почистване на лицето


Здравейте,
днес реших да ви разкажа повече за моята сутрешна рутина за почистване на лицето. От около месец съм заменила на 90% бялата си козметика с продукти на Oriflame, защото исках да имам по-обстойно мнение за продуктите на бранда като цяло. Въпреки факта, че не използвам козметика само от една серия, вече имам достатъчно широк поглед върху техните продукти. Та... нека премина и към същината на статията.

1. Измиване с топла вода
Винаги преди да започна с какъвто и да е почистващ продукт измивам лицето си с топла вода, за да могат порите да се отпушат максимално и съответно козметиката да има по-голямо влияние върху кожата.

2. Почистващо мляко Essential за всеки тип кожа
Нанасям почистващото мляко веднага след като съм измила лицето си с топла вода. Нанася се с масажни движения, за да може кожата да поеме от него по-лесно. След това се почиства с памучен тампон.


3. Почистващ тоник Optimals Hydra за всеки тип кожа
Въпреки че серията Optimals има и почистващ гел, както ви казах в началото, реших да разнообразя сериите. Почиствам лицето с тоника, нанасяйки го върху памучен тампон, веднага след като съм го почистила с млякото. Кожата се усеща по-мека и хидратирана, без себум по нея.

4. Дневен флуид за мазна кожа Optimals Hydra
Много е важно след като сме почистили лицето да си сложим дневен крем или в случая флуид, преди да сложим какъвто и да е грим. Тази стъпка не трябва да се пропуска, защото иначе порите се запълват с допълнително мръсотия ( или фон дьо тен, коректор итн) и по този начин се образуват повече пъпки и черни точки.

5. SOS spot gel - pure skin
Този гел използвам всеки път, когато имам пъпка, която ме дразни и не мога да търпя. Действа изключително бързо като изсушава пъпката до няколко часа и тя изчезва до 2-3 дни без никакъв помен от нея.

Надявам се този пост да е бил полезен за вас. Напишете ми в коментарите какъв дневен крем използвате и дали сте открили продукта, който премахва черните точки и пъпките бързо и ефикасно.
До скоро!

Коментари

Популярни публикации